Wet kopen op afstand

Wet kopen op afstand 

Afkoelingsperiode / Wet Kopen op afstand 

Sinds 1 februari 2001 is de wet kopen op afstand van kracht. Door deze wet hebben consumenten een sterkere rechtspositie gekregen, dus ook als het om kopen via internet gaat. Volgens de wet is er van kopen op afstand sprake wanneer consument en verkoper elkaar bij de aankoop niet hebben gezien. 

Consumenten hebben recht op een afkoelingsperiode van 14 werkdagen na levering van het product. Zij mogen een product binnen die periode terugsturen, waarbij ze alleen de portokosten voor het terugsturen hoeven te betalen. jkstruck.nl houdt zich het recht voor om voor het retourneren van een product in het kader van Wet Kopen op Afstand administratiekosten te berekenen. 

Na ontvangst van het product hebt u een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden en het product te retourneren of te ruilen. U dient dit binnen 14 dagen schriftelijk (via e-mail) te melden. Afhankelijk van de staat van het product zal (een deel van) het aankoopbedrag aan u geretourneerd worden. Je dient zelf voor de kosten en het risico van de retourzending te zorgen. 

De afkoelingsperiode geldt wettelijk niet in de volgende gevallen: Aankopen die speciaal, op bestelling, zijn gemaakt. 

De Wet Koop op Afstand geldt alleen bij consumentenkoop, oftewel een koop tussen een zakelijke verkoper (winkelier) en een consument.

JKS Truck 
Pompenmaker 26
5091EW Middelbeers
info@jkstruck.nl
+31684634397


Leveringstijden

5-14 werkdagen.

Retourneren

Mocht u goederen willen retourneren, dan kan dit binnen een termijn van 7 dagen. U dient hierbij zorg te dragen voor een juiste verpakking ter bescherming van beschadiging. U draagt zelf zorg voor het verzendrisico en de verzendkosten. Wij crediteren enkel onbeschadigde producten. Aankopen die speciaal, op bestelling, zijn gemaakt kan niet retour worden.

Beschadigingen

Mocht u het artikel beschadigd hebben ontvangen, dan dient u dit direct na ontvangst te melden middels mail (info@jkstruck.nl) of telefoon (+31684634397). Met u zal dan worden afgestemd welke vervolgstappen zullen worden genomen. 

Verantwoordelijkheid 

JKS Truck  kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor ondeugdelijk en onwettig gebruik of montage van Door JKS Truck geleverde producten.